Shamz

Svenska jas plan

Sverige ska skicka 8 stycken JAS-plan till Libyen och detta kommer kosta ca 200milj. Pengarna är ju inte det riktiga problemet då vi slänger pengar på värre saker än att stridsträna piloter. Men jag har inte riktigt grepp om vad vi ska göra där? Övningsflyga?

Sitter och smuttar på mitt favorit té *grönt té* och tittar på nyheterna. För bara en sekund sedan så sa nyhetsankaret att de inte får skjuta mot Kaddafis styrkor eller skjuta ner något alls. De ska bara övervaka och se till att flygförbudet erhålles. Men om jag minns rätt så sa väl USA att att Kaddafis flygvapen hade slagits ut redan tredje dagen efter attacken? Är vi där för att se till att de inte lagar vraken med silvertejp?
Nej självklart inte. Ni hör ju själva hur dumt det låter. Jag höll på att sätta mitt te i halsen när jag hörde detta. Man ser ju rakt igenom detta som ett fönster, de säger detta bara för att vi (svenska befolkningen) ska känna oss bättre. Ingen vill väl ha bilder utav att svenska plan skjuter mot Kaddafis styrkor som utgörs av tonåringar? Eller den tanken att Sverige är med i ett krig?

Just det! Detta är ett krig!
Men vilka är de goda och vilka är de onda? – Ingen aning om du frågar mig. Det är svårt att välja sida i ett krig som inte handlar om människans säkerhet utan om det svarta guldet. Olja. Nej jag känner ingen entusiasm alls angående detta krig. Ännu en gång har FN visat hur maktlösa och värdelösa de är! För att inte tala om EU. Man märker hur vi sakta men säkert närmar oss Nato.
Vilka ska vi kriga mot härnäst? Nordkorea? Iran? Syrien?


Men om man återvänder till roten utav problemet, ska man verkligen sitta och titta på medan diktatorn dödar folket? Jag hänvisar till Ron Pauls tal ;
Om jag säger vad jag tror kommer hända rakt ut:
USA kommer ta oljan och se till nästa ledare är USA-vänlig. Simple as that!

//Shamz